Stappenplan voor de aanschaf van een vlaggenmast

  • Geplaatst op
  • 0
Stappenplan voor de aanschaf van een vlaggenmast

Wilt u een vlaggenmast kopen, maar weet u niet wat voor uw situatie de juiste keuze is? Onderstaand stappenplan kan u wellicht helpen met het maken van de juiste keuze.

Stappenplan voor aanschaf van een vlaggenmast

Wilt u een vlaggenmast kopen, maar weet u niet waar dat u moet beginnen? Dan volgt hier een stappenplan dat u kan helpen bij het maken van de juiste keuze.

  1. Bepaal van welk materiaal de vlaggenmast gemaakt mag zijn.
    In de regel kan een mast gemaakt worden van 3 materialen, namelijk hout, aluminium of polyester, waarbij de houten vlaggenmast nauwelijks nog verkocht wordt. Dit komt vooral omdat een houten mast veel onderhoud vergt, zeker wanneer deze ouder worden.

    Aluminium: Een aluminium vlaggenmast is verkrijgbaar in een conische of cilindrische vorm. Conisch houdt in dat deze naar boven toe steeds smaller wordt. Deze variant is verkrijgbaar in de lengtes 5 t/m 12 meter. Een cilindrische mast heeft over de gehele lengte dezelfde diameter. Deze zijn verkrijgbaar van 5 t/m 9 meter.
    Voordelen: Strakke afwerking, lichtgewicht, verkrijgbaar in diverse diameters (cilindrisch). Eenvoudig schoon te houden. Verkrijgbaar in diverse kleurstellingen.
    Nadeel: Bij een uitwendige lijn kan deze tikken tegen de mast. Beschadigingen zijn goed zichtbaar.


Polyester:
De polyester vlaggenmast is alleen verkrijgbaar in een conische vorm. Deze masten zijn verkrijgbaar met lengtes tussen 6 en 12 meter.

Voordelen: Sterkste materiaalsoort, 15 jaar breukgarantie, verkrijgbaar in iedere kleur. Beschadigingen zijn nauwelijks zichtbaar. Eenvoudig schoon te houden.
Nadeel: Iedere polyester mast heeft een mal-naad over de lengte van de mast.

  1. Bepaal de lengte van de vlaggenmast.
    De meest verkochte lengtemaat is 6 meter. Dit komt omdat deze lengte in de meeste gemeentes vergunningsvrij geplaatst mag worden. De ideale lengte voor uw situatie is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de hoogte van uw woning en de afstand tussen uw woning. In de meeste gevallen is het mooi wanneer de vlaggenmast 1 meter lager is dan de nokhoogte van uw woning. Twijfelt u over de lengte van uw vlaggenmast, neem dan contact op met onze deskundige adviseurs.

  2. Bepaal de bediening van uw vlaggenmast.
    Afhankelijk van het gekozen materiaal en de lengte heeft u 3 mogelijkheden om uw vlag te bedienen.

Kikker: De vlaggenlijn loopt volledig buiten de vlaggenmast. Bij deze traditionele manier wordt de lijn vastgezet om de kikker die onderaan de mast zit.
Voordelen: Goedkoopste methode, eenvoudig in gebruik.
Nadelen: Iedereen die toegang heeft kan de vlag uit de mast halen. Met wind kan de vlaggenlijn tegen de mast tikken (Zeker bij een aluminium vlaggenmast). De lijn wordt blootgesteld aan alle weersinvloeden.

Anti-diefstal systeem: De vlaggenlijn loopt door de vlaggenmast heen en is te bedienen via het kastje op de mast. Het anti-diefstal systeem is voorzien van een deksel die doormiddel van een sleutel geopend kan worden.
Voordelen: De vlag is beschermd tegen diefstal. Geen tikken van de vlaggenlijn tegen de mast.
Nadeel: De vlaggenlijn dient handmatig bedient te worden.

Lier-systeem: Eenvoudig vlaggen vervangen. De vlaggenlijn loopt door de mast heen, waardoor de vlag beschermd is tegen diefstal.
Voordelen: De vlaggenlijn loopt inwendig en is eenvoudig te bedienen door de lier in de mast te steken en te draaien. Door de afneembare lier is de vlag beschermd tegen diefstal. De inwendige vlaggenlijn is beschermd tegen weersinvloeden.
Nadeel: Dit is de meest luxe bediening en daardoor ook de meest kostbare.

  1. Bepaal de bevestiging van de vlaggenmast.

De meest gekozen bevestiging is het stelbare kantelanker. Deze biedt de mogelijkheid om zelfs na het plaatsen de mast nog te stellen. Waar de vlaggenmast bij een grondbuis of overschuifkoker omhoog getild moet worden om de mast neer te leggen, kan deze bij een kantelanker eenvoudig worden gekanteld.  

  1. Selecteer de mastknop van uw keuze
    De mastknop zorgt ervoor dat het plaatje compleet is. Deze is verkrijgbaar in 2 verschillende modellen, namelijk peervormig of plat. Ook kunt u uit aan aantal kleuren kiezen. Voor welke mastknop u gaat is smaak gebonden.

  2. Zelf plaatsen, of dit laten doen door vakkundige installateurs
    U kunt ervoor kiezen om uw vlaggenmast zelf te plaatsen. Wij leveren de mast en bijbehorende accessoires bij u thuis, waarna u via de handleiding of eerdere ervaring de mast op de gewenste plek kunt plaatsen. U betaald dan enkel transportkosten. Uiteraard kunt u contact opnemen met onze serviceafdeling voor vragen of aanvullende informatie.

Uiteraard kunnen wij de mast ook voor u op de gewenste locatie plaatsen. De planning zal de plaatsing van de vlaggenmast met u afstemmen, waarna onze monteurs de mast en accessoires meenemen op de dag van plaatsing. Zij zullen zorg dragen dat uw mast op de juiste locatie vakkundig geïnstalleerd wordt. U betaald in dit geval geen transportkosten, maar voorrijdkosten en plaatsingskosten.

Wij gaan er vanuit dat u met bovenstaand stappenplan een geschikte keuze kan maken. Mocht u toch twijfelen, neem dan vooral contact op met onze product specialisten. Wij willen graag dat u de juiste vlaggenmast krijgt die aansluit bij uw situatie.

Mocht u nog geen vlag hebben, dan kunt u deze direct mee bestellen. Naast de Nederlandse vlag zien wij dat er regelmatig gekozen wordt om een provincie vlag in top te hangen en deze op Nationale feestdagen te vervangen voor de Nederlandse vlag. Upgrade ook uw tuin met een prachtige vlaggenmast.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.